KNLTB partner

 • Geschreven door mario
 • Categorie: Tennis.wb
 • Gepubliceerd: 26 augustus 2016
 • Hits: 3243

 

Tennis.wb gaat partnership aan met KNLTB.

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft 26 tennisscholen, gespecialiseerd in het opleiden van kinderen tot twaalf jaar, gecertificeerd. Samen met de tennisbond en de al eerder gecertificeerde bovenbouw-tennisscholen, gericht op kinderen vanaf twaalf jaar, vormen zij een landelijk netwerk dat in september 2016 operationeel is. De tennisscholen krijgen een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers.

 Samenwerking

Jan Siemerink, Directeur Sportief van de KNLTB, is blij met de zogenoemde certified partners: "Dit is een historisch moment. De oude structuur van het opleiden van talenten bestond al tientallen jaren, terwijl het tennislandschap enorm is veranderd. Nederland beschikt over veel kwalitatief goede tennisscholen. We willen intensief samenwerken met de beste mensen om Nederland tot de tien beste tennislanden ter wereld te laten horen. Samenwerking is hierbij heel belangrijk. Onze rol bij het opleiden van jeugd zal minder een uitvoerende in de regio's worden en meer die van regisseur over een landelijk netwerk van gecertificeerde tennisscholen."

Selectieprocedure

Alle certified partners doorliepen de selectieprocedure die de tennisbond uitvoerde in samenwerking met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright met succes. Daarnaast toonden alle partners zich bereid om de beste jeugdspelers op te leiden conform het KNLTB Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) 'Route naar de Top'.

 

Dienstenpakket verenigingen

 • Geschreven door mario
 • Categorie: Tennis.wb
 • Gepubliceerd: 30 januari 2012
 • Hits: 27741

De verenigingen die formeel werkgever zijn van de clubtrainer worden steeds schaarser vanwege de risico’s, de geringe flexibiliteit en de bijkomende administratieve verplichtingen. Ook als de trainer zijn werkzaamheden  als “zelfstandige” uitvoert gaat u als vereniging niet altijd vrijuit. Vervanging bij ziekte, constante kwaliteit van de trainingen, facturatie, debiteurenbeheer, allemaal zaken waar u als vereniging de zorg voor moet dragen.

Een steeds groeiend aantal verenigingen weet dan ook de weg te vinden naar Tennis.wb. De vereniging kan kiezen voor een dienstenpakket op maat. 

 

 • Totale zorg en verantwoordelijkheid voor de trainingen wordt van u overgenomen. Wij zorgen voor een geschikte trainer en verzorgen de inschrijvingen tot en met de facturatie;
 • Detacheren van een trainer bij uw vereniging. De vereniging blijft dan zelf verantwoordelijk voor alle overige met de training verband houdende zaken. Van deze mogelijkheid kunt u ook gebruik maken als de eigen trainer niet alle trainingen (kwantitatief en/of kwalitatief) kan invullen;
 • Ondersteunen van het verenigingskader. We denken met u mee en bepalen samen de juiste weg en zorgen voor een duidelijk beleid;
 • Ledenwervingsactiviteiten. Het verenigingsbelang is ook ons belang. Te denken valt bijvoorbeeld aan schooltennis, clinics bij opening van het seizoen en dergelijke; 

 

De trainingen worden gegeven op banen van de vereniging, de regionale tennishallen en eventuele (gym)zalen. In overleg met de vereniging verzorgen wij de reguliere training, de competitietraining, schooltennis, bal- en slagvaardigheidstrainingen etc. Het is ook mogelijk om slechts een gedeelte van deze trainingen bij Tennis.wb onder te brengen.